over ons

onze slagerij

Bij Slagerij Serge koop je meer dan een stukje vlees, bij ons ontdek én beleef je het verhaal achter het vlees! Wij selecteren de dieren waar wij mee werken zelf om zo de beste kwaliteit van het vlees te kunnen garanderen, van dieren die een goed leven hebben gehad. Wij laten jou op unieke wijze zien waar ons vlees vandaan komt, je ziet hoe wij het vlees van het dier afsnijden, verser kan niet! Wij bereiden een groot gedeelte van onze producten zelf en werken met eerlijke en vooral lokale producten. Wij team van slagerij Serge Bos hebben een missie welke hieronder in de 3 pijlers uitgebreid staan uitgelegd.

 

1. Eerlijk & transparant over onze visie

Kijk met ons mee. Wij laten jou zien hoe wij werken. Onze slagerij is op unieke wijze ingericht. Als wij het vlees be- en verwerken, kun je gewoon meekijken (en vragen stellen). Wij vertellen je graag over het dier, het vlees, herkomst en de bereidingswijze. Werkelijk alles wordt meegenomen in de selectie van onze boeren. Geen wachttijden voor de koeien voor en na transport. Geen lange afstanden van de boerderij i.v.m. duurzaamheid. Oftewel een beperking in de te maken kilometers. Dit zijn enkele visiepunten, echter vraag ernaar in de winkel.

3. Eerlijk & transparant over onze werkwijze

Wij maken veel van onze producten zelf. Wij kopen het vlees in en bereiden het zelf. Wij hebben een eigen rijpkast en een fermentatiekast om een zo optimaal mogelijke smaak te geven aan het vlees en onze eigen rauwe hammen en salami`s.. We gebruiken zo min mogelijk E-nummers en wij werken zo duurzaam mogelijk. Alles vanuit onze missie: bewust omgaan met dier en natuur.

2. Eerlijk & transparant over de herkomst van ons vlees

Ons vlees wordt speciaal geselecteerd, zodat wij zeker weten ons vlees vandaan komt, welke kwaliteit eraan verbonden is en hoe de boeren met de dieren omgaan. Er wordt gewerkt met rundvlees, Ouderkerks Blond van boer Gijs uit Ouderkerk aan de Amstel, Livar varkensvlees uit Limburg en ons kalfs en lamsvlees uit West-Friesland van kleine lokale boeren uit de omgeving. Dit slaat terug op de missie van de slagerij, maar geeft ook zekerheid dat enkel de beste kwaliteit aan de klant wordt geleverd.

Zo zijn wij de enige Livar gecertificeerde slagerij in Amsterdam en omgeving en al onze eigen gemaakte producten van varkensvlees, wordt van Livar vervaardigd.

Winkelwagen